stress & vitaliteit

In deze tijd wordt veel van je gevraagd en verwacht. De term burn-out komt veel langs. Het is niet altijd eenvoudig om mee te bewegen met veranderingen, te voldoen aan de verwachtingen van anderen en aan die van jezelf. Externe factoren en prikkels (stressoren) kunnen in je hoofd een gevoel van stress veroorzaken. Bij onvoldoende herstel raakt de balans tussen spanning en ontspanning verstoord. Uiteindelijk reageert je lichaam op deze disbalans door klachten te geven.

De stress is niet direct het probleem, maar het gebrek aan balans, aan hersteltijd. Wanneer je te vaak, te lang, over je grenzen heengaat, kun je lichamelijke en psychische klachten krijgen, overspannen raken of in een burn-out terechtkomen. Stresssignalen die constant worden genegeerd, vergroten de kans op ziekte. Zo wordt steeds duidelijker dat stress een belangrijke rol speelt bij moderne ziektes als hartklachten, diabetes en overgewicht. Volgens het CNV kampt 36% van de werkenden met werkstress en zit 1 op de 5 tegen een burn-out aan (2021).

Ook wanneer je (nog) geen klachten ervaart, maar wel de druk voelt van (te) hoge verwachtingen, is het slim om te kijken wat jij nodig hebt om in evenwicht te blijven. Omdat vaak veel abstracte zaken meespelen, helpt begeleiding je tot de kern door te dringen en een mogelijke burn-out te voorkomen. En nog belangrijker, het bevordert jouw vitaliteit en (werk)geluk.

'gezond balanceren tussen spanning en ontspanning'

“Hanneke is een prettig en integer persoon die de vinger op de zere plek weet te leggen, zodat je gaat voelen en ontdekken wat de achterliggende oorzaak is van de stressfactoren. Door inhoudelijk te kunnen sparren en theoretische achtergronden te bespreken, kan ik de opgedane inzichten en kennis ook in mijn werk toepassen.”

Patricia

‍© 2021 Hoens coaching | Maaseikerweg 106 | 6006 AC Weert | 06-14 62 67 89 | info@hoenscoaching.nl