over mij

ervaringsdeskundigheid gegoten in professionaliteit

Na bijna vijfentwintig jaar mooie, interessante functies te hebben vervuld in het bankwezen, zet Hanneke Hoens (1967) de knop om. Wanneer haar privéleven een compleet andere wending krijgt, realiseert ze zich dat haar professionele carrière daar niet meer op aansluit. Ze begint aan een boeiend avontuur van zelfontplooiing en raakt enorm geïnspireerd. Altijd vanuit een onderbuikgevoel. En altijd met het doel mensen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van hun vitaliteit. Ze voelt in iedere vezel dat ze haar richting heeft gevonden en start in 2010 een eigen coachpraktijk. De zelfbewuste vrouw is een senior coach, met een indrukwekkend curriculum vitae, die drijft op ervaringsdeskundigheid en dit vormgeeft in professionaliteit.

hoogsensitiviteit als kracht

Hanneke zelf is zich al lang bewust van het feit dat ook zij ervaringen en omgevingsprikkels intenser beleeft dan gemiddeld. Tegenwoordig zet ze haar hoogsensitiviteit in als kracht. Deze kracht onderscheidt haar van andere collega’s. “De intuïtieve signalen van mijn lichaam en geest zijn leidend voor mij. Zaken moeten congruent zijn. Het draait om de drive, de vorm kun je tenslotte zelf creëren.”

gevoel en daadkracht

Als ze zelf de vorm heeft gevonden, onderbouwt ze deze grondig door alle benodigde papieren te behalen. De kennis uit meerdere opleidingen, in combinatie met haar werk- en levenservaring en haar sterk ontwikkelde invoelende en analytische kwaliteiten, maken Hanneke tot een senior coach, trainer en mentor met gevoel en daadkracht. Ze voelt feilloos aan waar het werkelijk om draait en brengt mensen in verbinding met zichzelf. Anno 2020 richt ze zich als seniorcoach vooral op het creëren van ruimte voor ontwikkeling en groei, het omgaan met complexe relaties, het werken met onduidelijke kaders, ingrijpende veranderingsprocessen en het ontplooien van persoonlijk leiderschap.

Dit doet ze vanuit een zeer integere, heldere en warme houding. Voor particulieren en organisaties. “Ik spreek de taal van het bedrijfsleven, ben bekend met alle ontwikkelingen die daar aan bod kunnen komen en heb ervaring met het coachen van veel bijzondere mensen”, vertelt de breed inzetbare Senior Coach die is aangesloten bij NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. “Persoonlijke ontwikkeling staat voor mij altijd centraal. Mensen even laten stilstaan bij zichzelf en begeleiden naar een punt waarop ze meer vitaliteit, geluk en balans ervaren.”

Om haar heen heeft ze persoonlijk en zakelijk veel contact met mensen (met of zonder diagnose) binnen het autistisch spectrum. Hierbij gaat het vaak om gevoeligheid of juist ongevoeligheid bij het afstemmen, communiceren of reflecteren. Ze heeft zich bij de NVA (Nederlandse Vereniging van Autisme) gespecialiseerd in het begeleiden van partners, werkgevers, werknemers die in de omgang te maken hebben met de kenmerken van autisme.

een wezenlijke bijdrage leveren

De juiste balans en de verbinding met je eigenheid, je authenticiteit, dat is essentieel voor Hanneke die tevens ervaring heeft met een samengesteld gezin met vijf kinderen. Als betrokken coach begeleidt ze jongeren graag in de zoektocht naar hun identiteit. “Dat kan ik meenemen in de individuele coaching, maar ook door docenten en leerkrachten binnen onderwijsinstanties te begeleiden. Daarmee hoop ik een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de volgende generaties”, aldus Hanneke die zo haar levenswerk steeds verder voortzet.

'je loopt je levenspad zelf, maar dat hoeft niet alleen'

“Respect voor ieder individu is mijn uitgangspunt. Ik heb een groot inlevingsvermogen en blijf altijd nieuwsgierig naar de belevingswereld van de ander. Door mijn brede ervaring weet ik cliënten en cursisten - en ook de leden van mijn eigen (samengestelde) gezin - te raken en bewust te maken van de stappen in hun eigen proces.”

Hanneke

‍© 2021 Hoens coaching | Maaseikerweg 106 | 6006 AC Weert | 06-14 62 67 89 | info@hoenscoaching.nl