hoogsensitiviteit

In onze dynamische samenleving ligt overprikkeling altijd op de loer. Voor iedereen. Hoogsensitieve personen (HSP) lopen echter meer risico op burn-out- of andere mentale en lichamelijke klachten. Als HSP’er neem je (on)bewust meer prikkels waar en heb je een intensere beleving dan anderen. Wanneer je hiermee leert omgaan en voldoende hersteltijd neemt, kun je ook profiteren van die sensitiviteit.

Hoogsensitiviteit - oftewel hooggevoeligheid - is geen stoornis en heeft niets te maken met bovennatuurlijke zaken. De term is relatief nieuw, maar mensen die sensitiever zijn dan gemiddeld zijn natuurlijk van alle tijden. Na onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen over deze kwaliteiten beschikken, maar het vaak eerder als een valkuil ervaren.

Als HSP’er heb je in de regel een hoger waarnemingsvermogen. Je vangt alle (subtiele) signalen op, ook op het gebied van emoties en intuïtieve zaken. Bovendien verwerkt je brein alle informatie en prikkels op een andere manier. Met ondersteuning kun je leren hoe je deze fijngevoeligheid inzet als kracht. Voor jezelf, je werk en je omgeving. Doel is dat je in jouw leven, in jouw persoonlijke situaties steeds beter kunt reageren vanuit jouw kern en kracht.

'als je hoogsensitief bent, heb je de gave van verbinden en invoelen'


Week van de HSP - 10 t/m 16 juni 2024

Workshop Creatief Inzicht

14 juni 2024 | 13:30 tot 16:00 uur | €45 | WeertInschrijven Workshop Creatief Inzicht

"Echte creativiteit begint vaak waar taal eindigt."- Arthur Koestler.

Heb je een vraag over je droom? Wil je meer intuïtief kennis ophalen als HSP-er? Loop je vast met het oplossen van een vraag? Geeft het cognitieve je geen interne informatie? Creatieve coaching kan gesloten deuren op een kier zetten. Ontwikkeling in je eigen zijn. Je hoeft niet goed te tekenen of al ervaring er meer te hebben. Tijdens deze workshop gaan we met een kleine groep aan de slag om je meer te leren kennen over creatieve coaching, om meer van jezelf te verkennen op een creatieve manier. Dat kan via tekenen, schilderen, kleien of zelfs beeldhouwen. Je leert op een speelse, beweeglijke en creatieve manier contact te maken met dat wat je aan inzicht nodig hebt op dit moment. Het mooie van deze creatieve werkvormen is, dat van tevoren niet te bedenken of aan te geven is, wat eruit gehaald kan worden.

Schrijf je in om deze kant van jezelf te ontdekken of stel me een vraag over HSP.

Week van de HSP- 10 t/m 16 juni 2024

“Samen met Hanneke heb ik eerst mijn sterkten en karaktereigenschappen in kaart gebracht. In de fijne, open gesprekken - waarin ik volledig mezelf kon zijn - heb ik inzicht in mezelf gekregen. Ik ben me bewust geworden waarmee ik worstel en hoe ik daarmee om kan gaan. In lijn met mijn eigen gevoel.”

Fatima

‍© 2021 Hoens coaching | Maaseikerweg 106 | 6006 AC Weert | 06-14 62 67 89 | info@hoenscoaching.nl